Θαλαμηπόλος

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ για τον ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟ - βάση των κανονισμών του Ε.Φ.Ε.Τ

  • Έρχεται στη δουλειά πάντα καθαρός, πλένει τα χέρια του πριν αρχίσει την εργασία του και αποφεύγει τις κακές προσωπικές συνήθειες
  • Γνωρίζει και εφαρμόζει τους σωστούς χειρισμούς για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων
  • Εφαρμόζει το πλάνο Καθαρισμού & Απολύμανσης όπου και όταν απαιτείται
  • Μαζεύει και απομακρύνει τακτικά τα σκουπίδια και πάντα με τον σωστό τρόπο
  • Φροντίζει για τον Καθαρισμό & Απολύμανση των κάδων και του χώρου απορριμμάτων
  • Φροντίζει για την ορθή αποθήκευση υλικών και εξοπλισμού καθαρισμού για τους χώρους εκτός της κουζίνας
  • Οι αγορές των προϊόντων γίνονται σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες ελέγχου, που αποτελούν τα κριτήρια αποδοχής ή απόρριψης

Οδηγίες για σωστό σερβίρισμα:

  • Αποφυγή επαφής των τροφίμων με γυμνά χέρια
  • Δεν πρέπει να αγγίζετε τις επιφάνειες των σκευών ή εργαλείων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα
  • Να τηρείτε και να ελέγχετε τις θερμοκρασίες & χρόνους προσωρινής παραμονής των τροφίμων
  • Μην χρησιμοποιείτε ξανά, ήδη σερβιρισμένα τρόφιμα ή χρησιμοποιημένα σκεύη
  • Τα ωμά να τοποθετούνται και να σερβίρονται ξεχωριστά από τα έτοιμα φαγητά
  • Ο πάγος, η ζάχαρη και άλλα παρόμοια να σερβίρονται μόνο με πλαστικό ή μεταλλικό κουτάλι
  • Ποτέ να μην μεταφέρετε για σερβίρισμα ένα πιάτο ή ποτήρι μέσα ή πάνω από κάποιο άλλο
  • Τα σκεύη/εργαλεία να είναι κατάλληλα, καθαρά και στεγνά
  • Τα εργαλεία σερβιρίσματος & τα μαχαιροπήρουνα να πιάνονται από τις λαβές τους και τα ποτήρια από τη βάση τους
  • Να διατηρείτε τους χώρους σερβιρίσματος καθαρούς

Στους μπουφέδες πρέπει να :

  • Διαχωρίζονται τα νωπά από τα έτοιμα φαγητά
  • Δίνεται νέο πιάτο σε κάθε καινούρια επίσκεψη του καταναλωτή στον μπουφέ
  • Μην συμπληρώνετε στο ίδιο σκεύος σερβιρίσματος εκ νέου φαγη