Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Θ/Γ σκάφος στη Σύμη – Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος στη Σκιάθο

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύμης, για εκδήλωση πυρκαγιάς, στο Θ/Γ “ΑΝΙΜΑ” σημαίας Ολλανδίας, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή “ΧΑΡΑΝΙ” ν.Σύμης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ιδιωτικά σκάφη καθώς και οχήματα του Δήμου Σύμης από ξηράς επιχειρώντας την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ οι δύο (02) επιβάτες του Θ/Γ είχαν ήδη αποβιβαστεί ασφαλώς στην ακτή με βοηθητικό σκάφος (tender), χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.

Από το περιστατικό προκλήθηκε η βύθιση του εν λόγω σκάφους, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

...................................................................................

Σε απαγόρευση απόπλου Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους προέβη, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ κατά τον κατάπλου του εν λόγω σκάφους στο λιμένα Σκιάθου, διαπιστώθηκε ότι το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος εκτελούσε πλου από λιμένα Σκοπέλου προς λιμένα Σκιάθου, με τέσσερις (04) επιβάτες, χωρίς να φέρει επί του σκάφους τα προβλεπόμενα ναυτιλιακά έγγραφα και με απαγορευτικές συνθήκες πλου για τη συγκεκριμένη διαδρομή του συγκεκριμένου σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και μέχρι αποκατάστασης των διαπιστωθέντων ελλείψεων.