ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ για τον ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟ - βάση των κανονισμών του Ε.Φ.Ε.Τ
- Έρχεται στη δουλειά πάντα καθαρός, πλένει τα χέρια του πριν αρχίσει την εργασία του και αποφεύγει τις κακές προσωπικές συνήθειες
- Γνωρίζει και εφαρμόζει τους σωστούς χειρισμούς για την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων
- Εφαρμόζει το πλάνο Καθαρισμού & Απολύμανσης όπου και όταν απαιτείται
- Μαζεύει και απομακρύνει τακτικά τα σκουπίδια και πάντα με τον σωστό τρόπο
- Φροντίζει για τον Καθαρισμό & Απολύμανση των κάδων και του χώρου απορριμμάτων
- Φροντίζει για την ορθή αποθήκευση υλικών και εξοπλισμού καθαρισμού για τους χώρους εκτός της κουζίνας
- Οι αγορές των προϊόντων γίνονται σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες ελέγχου, που αποτελούν τα κριτήρια αποδοχής ή απόρριψης
Οδηγίες για σωστό σερβίρισμα:

- Αποφυγή επαφής των τροφίμων με γυμνά χέρια
- Δεν πρέπει να αγγίζετε τις επιφάνειες των σκευών ή εργαλείων που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα
- Να τηρείτε και να ελέγχετε τις θερμοκρασίες & χρόνους προσωρινής παραμονής των τροφίμων
- Μην χρησιμοποιείτε ξανά, ήδη σερβιρισμένα τρόφιμα ή χρησιμοποιημένα σκεύη
- Τα ωμά να τοποθετούνται και να σερβίρονται ξεχωριστά από τα έτοιμα φαγητά
- Ο πάγος, η ζάχαρη και άλλα παρόμοια να σερβίρονται μόνο με πλαστικό ή μεταλλικό κουτάλι
- Ποτέ να μην μεταφέρετε για σερβίρισμα ένα πιάτο ή ποτήρι μέσα ή πάνω από κάποιο άλλο
- Τα σκεύη/εργαλεία να είναι κατάλληλα, καθαρά και στεγνά
- Τα εργαλεία σερβιρίσματος & τα μαχαιροπήρουνα να πιάνονται από τις λαβές τους και τα ποτήρια από τη βάση τους
- Να διατηρείτε τους χώρους σερβιρίσματος καθαρούς
Στους μπουφέδες πρέπει να :
- Διαχωρίζονται τα νωπά από τα έτοιμα φαγητά
- Δίνεται νέο πιάτο σε κάθε καινούρια επίσκεψη του καταναλωτή στον μπουφέ
- Μην συμπληρώνετε στο ίδιο σκεύος σερβιρίσματος εκ νέου φαγη