Ενημέρωση - Δήλωση της Ένωσής μας

 
Αγαπητά μας μέλη, συνεργάτες & επισκέπτες της ιστοσελίδας μας,
 
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ένωσή μας, ως πρωτοβάθμια ναυτεργατική οργάνωση, αποτελεί μέλος της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά.
 
Την 24.02.2023 απεστάλη μαζικά με e-mail  τόσο στην Ένωσή μας, όσο και στα λοιπά μέλη του Ε.Κ.Π. δήλωση της Γραμματέως του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Ζαχαρία Μαρίας. Όπως διαχρονικά πράττουμε με τις διάφορες δηλώσεις/επιστολές/εγκυκλίους/δελτία τύπου/ενημερωτικά και λοιπά έγγραφα, που αποστέλλονται κατά καιρούς στη Γραμματεία μας από διάφορους Δημόσιους/Ιδιωτικούς φορείς, αναδημοσιεύσαμε, μεταξύ άλλων, αυτούσια και την παραπάνω δήλωση στην ιστοσελίδα μας, προς ενημέρωση των μελών μας, χωρίς τον παραμικρό εκ μέρους μας σχολιασμό σχετικά με τα αναφερόμενα στην εν λόγω δήλωσή της.
 
Δεδομένου ότι, όπως μας ανέφερε ο κ. Βάλλης στην από 14.03.2023 εξώδικη δήλωσή του προς εμάς, έχει ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον της συντάκτριας της δήλωσης, κ. Μαρίας Ζαχαρία σας ενημερώνουμε ότι ήδη από 17.03.2023 προέβημεν στην ανάκληση της αναδημοσίευσης της παραπάνω δήλωσης από την ιστοσελίδα μας, και από 21.03.2023 προβήκαμε επιπροσθέτως σε διευκρινιστική δήλωση στην ιστοσελίδα μας, σχετικά με το ότι η ως άνω δήλωση της Γραμματέως του Εργατικού Κέντρου Πειραιά δημοσιεύθηκε αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια της ως άνω πάγιας πρακτικής μας, ήτοι να δημοσιεύουμε έγγραφα που μας αποστέλλουν διάφοροι φορείς, χωρίς να ενστερνιζόμαστε το περιεχόμενό της.
 
Εν συνεχεία, ο κ. Βάλλης άσκησε αγωγή αποζημίωσης και κατά της Ενωσής μας, αιτούμενος να καταδικαστούμε να του καταβάλλουμε το ποσό των 300.000 Ευρώ.
 
Με την παρούσα διευκρινίζουμε προς αποφυγήν πάσης παρεξηγήσεως ή αμφισβητήσεως ότι η από 24.02.2023 δήλωση της κ. Μαρίας Ζαχαρία, η οποία αναφερόταν στον κ. Γεώργιο Βάλλη του Ευαγγέλου, ουδόλως μας εκφράζει και δεν αποτελεί θέση του σωματείου μας. Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας καλούμε τον κ. Βάλλη ο οποίος είναι Πρόεδρος του σωματείου με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ (Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ.-PUPYC), το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι εργοδοτικό και η δραστηριότητά του δεν προσομοιάζει κατ’ ουδένα τρόπο με αυτήν της Χρυσής Αυγής να μας αποστείλει επιστολή την οποία να αναδημοσιεύσουμε αυτούσια.
 
Πειραιάς
24/4/2023