Παροχή συνδρομής από συνάδελφο σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Μύκονο που βρέθηκε σε δυσχερή θέση

Παροχή συνδρομής από συνάδελφο σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος στη Μύκονο που βρέθηκε σε δυσχερή θέση.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Να σας ενημερώσουμε για ένα περιστατικό παροχής βοήθειας από συνάδελφο σε Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, που συνέβη στη Μύκονο τον προηγούμενο μήνα.

Στις 5 Αυγούστου 2020 απογευματινές ώρες, η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για το επαγγελματικό τουριστικό σκάφος με το όνομα ''ΑQUAHOLIC'' Ν.Π. 12004 που βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω εμπλοκής ξένου αντικειμένου στις προπέλες. Το σκάφος με τέσσερις επιβαίνοντες, αιτήθηκε συνδρομή στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Ρήνειας Μυκόνου.

Στην περιοχή έτυχε να βρίσκεται το παραπλέον M/Y ''PARIS'' σημαίας Κύπρου. Το Μ/Υ PARIS παρείχε συνδρομή στους επιβαίνοντες του ''AQUAHOLIC'' επιβιβάζοντάς τους σε βοηθητικό σκάφος (tender), ενώ  έσπευσαν και δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι τέσσερις επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο ένα εκ των δύο περιπολικών σκαφών και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυκόνου καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση.

Οι ναυτικοί μας στις θαλαμηγούς, όπως όλα δείχνουν, είναι πάντοτε πρόθυμοι και σε ετοιμότητα και μπορούν να προσφέρουν αν χρειαστεί ή ζητηθεί, ακόμα και σε ορμίσκους αχαρτογράφητους, τα ίδια πράγματα που προσφέρουν άλλοι ναυτικοί σε ανοιχτές θάλασσες και ωκεανούς.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το έργο σας.

PHOTO

AQUAHOLIC PHOTO 1

AQUAHOLIC PHOTO 2